Akören Köyü

Safranbolu Akören Köyü Web Sitesi
Akören Köyü’a hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol | Yardım
in ARA

Koyle ilk internet baglantisi gerceklesti

Son Mesajınız 06-02-2009, 13:35 Azime şengül tarafından gönderildi. 3 yanıt.
Mesajları Sırala: Önceki Sonraki
  •  05-26-2009, 5:25 1536

    Koyle ilk internet baglantisi gerceklesti

    hemde DSL hemde kablosuz ...Selam Ayhan gecen gun bahsettigimiz olay gercek oldu. Abimler koydeydi, baglantiyi yaptilar..skype.com uzerinden bedava webcamli gorustuk. Tam olarak unuttum ama abim saniyorum 25 metre kadar disari cikti kamerali laptopla bahceyi dolastirdi agaclarda meyva bol bu sene, yakindan gordum, gorundu cam gibiydi, hiz akisi cok iyidi, donma falan olmadi; sonra evet sonra kamera Kepez'e cevrildi...acayip oldum cok hislendim. Koyu canli seyretmek fevkalade harika bir olaydi benim icin...artik yaza komsularla gorusebilecegim insallah.

    Siteye fazla takilan olmuyor galiba....belki yazmayip da takilan vardir, ben yinede elimde olan tum fotograflari yukleyecegim, saklamanin alemi yok, paylasip yeni nesillere eskileri aktarmak yaslilarin gorevidir bende bunu yerine getirmeye calisacagim. Selamlar tum koylulerime!

    Etiketi :,
  •  05-26-2009, 17:08 1537 Cevap 1536

    Cevap : Koyle ilk internet baglantisi gerceklesti

    Abi kusura bakma ama sizinkiler geç bile kalmış Smile Köyümüzün vekil imamında yaklaşık iki aydır var kablosuz net (adsl). Hatta geçen gün akşam murat hoca ile bizzat beraber görüştük bilmem biliyomusun hoca almanyada,ondada laptop var karşılıklı görüntülü bayağı bi muhabbet ettik. Bunu daha öncede konuşmuştuk iyimi oldu kötümü oldu ama artık köyümüzde internet var...

    Diğer konuya gelince sürekli bi ziyaretçi akınımız var ama kimse bişeyler paylaşmıyo, sadece siteye girip, foruma şöle bir bakıp,resimleri dolaştıktan sonra çıkıyo,bu ziyaretçiler içinde üyelerimiz yani köylülerimizde var ama oturum açmadıklarından bilemiyoruz kim var kim yok. Abi sen o güzel anılarını bizimle paylaşmaya devam et lütfen, ben büyük keyif alıyorum,keşke herkes senin benim kadar ilgili olsa, ama bu kadar işte. Neyse abi yeni maceralarını bekliyoruz.

  •  05-28-2009, 10:35 1538 Cevap 1537

    Cevap : Koyle ilk internet baglantisi gerceklesti

    Köyümüze internet gelmesi benim için bir hayal di ama asonunda gerçek oldu. İlerde ipcam ile köyün bir manzarasını verebilirsek canlı olarak o zaman her gün köyü doya doya izleriz. Belki o zaman köye gelemeyenlerin köye gelme isteği daha da artar ve ters etki yapmış olur.

    Ziyaretçi konusunda da Ayhanın da söylediği gibi sitenin oturmuş bir ziyaretçi kitlesi var. Günlük 100 ziyaretçi ortalamasında gidiyor ve bunun yarısı sürekli takip edenler. Fakat malasef paylaşımcı değiller. Yeni eklediğim fotoğrafların görüntülenme sayısına bakarsanız 1 haftada her biri 200 görüntülenmeye ulaşmış. 200 kişi fotoraflara bakmış ama 1 kişi ne yorum yazmış ne de mail ile bendede şu fotoğraf var dı demiş. Bir elin parmaklarını geçmeyen aktif ziyaretçi kitlesi ile bu sitenin bu hale gelebilmesi bile mucize :) Ama ilerde paylaşım yapmayanların siteye girmelerini engellemeyi düşünüyorum. İnsanlar fotoğraf eklemediyse fotoğraf da göremeyecekler. Şimdilik sadece düşünce aşamasında. 

    Mahmut Abi yeni fotoğraflarını heyecanla bekliyorum :)

  •  06-02-2009, 13:35 1548 Cevap 1538

    Cevap : Koyle ilk internet baglantisi gerceklesti

    Ben de hayırlı olsun diyorum.Uzun zamandır yazamadım çünki şifremi unuttum yaşlılık işte.Beni Melike üye yapmıştı.Kızım tekrar üye yap diyorum tez hazırlıyor vaktim yok diyor. Bu arada sehpa üstü tabureden uçtum 2 aydır sıkıntılarım vardı.Üye olmayı kendi çabamla uğraştım nihayet başardım.Bilgisayardan fazla anlamıyorum.Ben ve kızım çok şeyler paylaştık.Melike köyü görmedi ve köylülerimizi de tanımaz. Ama bir çok kişi ile iletişim kurmaya çalıştı önerilerde bulundu,yorumlar yaptı.Ben keza aynı şekilde önerilerde bulundum.Bir tanesi köyümüzün sakinleri bölümü ,elimizde olan büyüklerimizin fotoğraflarını, yayınlanmakta sakıncası olacağını tahmin etmediğim aile fotoğrafları.Ben de zaten bir tane vardı.Sonra büyüğümüz Sayın Atay için kendisine ulaşılması konusunda,Kendisi bir cevap verdi kitabı hakkında.Veya bir yakını ...Büyüklerimizin ilkokul fotoğrafı çok değerli bu konuda bile hiç yorum yapılmadı.Daha netleştirilebilirdi.Bir konu belirlenip tartışılabilir.

    Tekrar hayırlı olsun diyorum.

    Selam ve sevgiler..

RSS haberlerini XML olarak görüntüle
Çalıştıran: Community Server (Personal Edition), Quickmax.net