Akören Köyü

Safranbolu Akören Köyü Web Sitesi
Akören Köyü’a hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol | Yardım
in ARA

Çay- 1974

Son Mesajınız 07-21-2009, 23:26 Azime şengül tarafından gönderildi. 1 yanıt.
Mesajları Sırala: Önceki Sonraki
  •  06-06-2009, 8:10 1550

     

    Bizim icin caya gitmek piknige gitmek demekdi. Koyde yasayanlarin caya gitmesi de bostan sulamak icindi aslinda. Yukarida yine bir cay piniginde, ben, Bilgin abim ve dayi Oglu Necmettin. Arka planda arabaya binen beyaz polu Findikgilin  rahmetli Ayse Teyzedir.
    Caya gidilirken mahallenin yaslilari alinmadan gidilmezdi. Arabada yer kisitli oldugundan benim gibi gencler yuruyerek caya iner, cikarkende iki sefer yapilirdi. Cayda isteyen suya girer, balik tutar veyahut cay kiyisindaki yuksek kavaklarda sarisandal avlardi. Hanimlar genelde yemek isleriyle ugrasir, caylar demlenir, sohbet ederlerdi. Namaz vakti geldiginde Kadibuku'nden ezan duyulur (elektrik yokken, birisi ezan okurdu) rahmetli Hacibabanin imamliginda cemaatle namaz kilinirdi. Cayda cogu Akverenlilin bostani vardi. Benim cocuklugum cayda bostanlarin son zamanlarinda gecti. Rahmetli Cimenezmen teyzeyi bile cayda bostanda gormustum. Arkdan su gelir, kimin nobeti varsa o gun caya iner bostanini sulardi. Aksamleyin esegine urunlerini yukler, ustunede kendisi biner koyun yolunu tutardi. Genelde bu isleri hanimlar yapardi. Cok guzel zamanlardi o gunler cokk!

    Etiketi :
  •  07-21-2009, 23:26 1555 Cevap 1550

    Cevap : Çay- 1974

    Evet gerçekten piknik yeriydi.Çok eğlenirdim çayda yüzerdik, çay suyuyla taze fasulye pişirirdi babaannem.Dedem hergün inerdi merkebiyle akşam mısır , fasulye ne ektiyse yükleyip dönerdi.Çaydan köye çıkarken o zamanın orta yaş ve yaşlı gurubu ellerinde değnek ,eteklerinin ön kısımını bellerinde ki kuşaklarına sıkıştırırlardı eğik yürürken basmasınlar diye.Dinlene dinlene çıkardık köye.Dar bir yerde arktan geçip çaya çıkınca sol tarafa dönüyorduk orada biryerdeydi Fındıkgilin yeri.Ayşe ana derdim kendisine en son 78 yılında İstanbula düğünüme gelmişti.Allah rahmet eylesin tüm ölmüşlerimize.Gerçekten çok güzel günlerdi.1 Temmuzda oğulverendeydim yeğenlerim kadastro geçiyor diye götürdüler.tanıyamadım köyü heryeri ot sarmış.Yine Akverene gidemedim ertesi gün dönmek zorundaydık.Akveren de güzel anılarım var çok güzel vakit geçirirdik akşamları evlerde kız -erkek arkadaşlar toplanırdık.Bu toplantılar da aşklar filizlenirdi.ama biterdi.. O zamanlar çocuklarına ait kararlar büyüklerin tekelindeydi çünki.71 -72 li yıllardan sonra gitmedim umarım birşeyler değişmiştir artık.Gerçekten çok çok güzel günlerdi..

     

    Selam ve sevgiler...

    Etiketi :
RSS haberlerini XML olarak görüntüle
Çalıştıran: Community Server (Personal Edition), Quickmax.net